You, the petitioner
Beeld petitie

Shiatsu-praktijken open

1,359 signatures

Shiatsu is een officieel erkende therapievorm binnen de complementaire zorg. Het draagt bij aan geestelijke en lichamelijke gezondheid en aan het welzijn van onze samenleving. Door de lockdown-maatregelen wordt deze zorg ontzegd, juist nu deze noodzakelijk is. Cliënten staan in de kou.

Petition

We

Iedereen die Shiatsu een warm hart toedraagt.

 

observe

  • Dat VWS, Shiatsu-therapie niet erkent als noodzakelijke zorg en daardoor de Shiatsu-praktijken gesloten moeten blijven.
  • Dat duizenden cliënten niet behandeld kunnen worden en nu met onnodig veel pijn, angst en stress thuis zitten.
  • Dat deze beslissing is genomen met onvoldoende kennis over kwaliteit van zorg. De zorg die Shiatsu-therapeuten leveren is kwalitatief gelijkwaardig aan die van bijvoorbeeld fysiotherapeuten, die wel open mogen blijven.

 

and request

  • Dat het ministerie van VWS, Shiatsu-therapie erkent als medisch contactberoep en opneemt in de lijst van uitgezonderde contactberoepen tijdens de lockdown.
  • Shiatsu draagt bij aan de weerstand tegen ziekte en is juist nu nodig om de druk op de zorg te verlichten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-19 
Lead petitioner:
Pepijn Vanthoor 
Organisation:
Shiatsu Platform 
Website:

History

Signatures

Updates

Dit is wat ik voor ogen heb. Wil je helpen?

Fijn dat al zovelen deze actie ondersteunen. We hebben de 500 bereikt! De campagne is ontstaan uit liefde voor Shiatsu.

+Read more...

Het frustreerde me om niet mijn vak te mogen uitoefenen, terwijl hier juist nu zoveel behoefte aan is. Gelukkig heb ik de frustratie en het gemis kunnen omzetten, de chi stroomt weer en ik ben enthousiast aan de slag gegaan. Dit is wat ik voor ogen heb:

*Shiatsu verdient een serieuze plek binnen de medische en psychische zorg. *Het in beweging brengen van Shiatsu-liefhebbers. Volg de chi. *Een stem geven aan iedereen die Shiatsu een warm hart toedraagt. Laat jou klank horen.

Wil je hier aan bijdrage? Alle hulp is welkom! redactie@shiatsuplatform.nl Ook zou ik willen vragen om deze petitie met zoveel mogelijk mensen te delen. Volg ons op facebook.com/ShiatsuOnmisbareZorg voor het vervolg van deze actie.

Veel dank! Pepijn

2021-01-24